De bäst anpassade överlever

Pressmeddelande juni 2009

När Charles Darwin presenterade sin evolutionsteori i boken Det naturliga urvalet, och hävdade att det är de som är bäst anpassade som överlever, så tänkte han nog inte på lågkonjunkturer och finanskriser. Ändå är hans teorier om hur människan utvecklats lika gångbara idag för svenska legotillverkare inom verkstadsindustrin. De är de bäst anpassade som kommer att rida ut lågkonjunkturen och stå som vinnare ”när det vänder”.

– En bransch som vant sig vid att varje bokslut är bättre än det förra drar lätt till sig lycksökare som kanske inte alltid är så seriösa. Det är i första hand de som nu kommer att försvinna när affärerna sviktar, så det kanske inte enbart är en nackdel att få sig en tankeställare då och då, tror Fredrik Elison som är VD på Mörrums Finmekano.

Läs mer...

Tre gånger snabbare med nya Mastercam

Pressmeddelande februari 2009

Nya versionen av Mastercam innehåller ett par riktigt användbara funktioner som sparar mycket tid i tillverkningen hos Bågenfelt & Hellström, en mekanisk verkstad i Västra Frölunda som både utvecklar och tillverkar egna produkter, har någon agentur men i övrigt är legotillverkare.

Roine Andrén är CNC-ansvarig på företaget och har i många år använt Mastercam för beredningen. Han servar två Mazak vertikalfräsar, en Mazak fleropmaskin och tre stycken ZPS NC-fräsar..

Läs mer...

Robotklar kod direkt från Mastercam

Pressmeddelande december 2008

Weber Aircraft är dotterbolag till franska The Zodiac Group. De är ledande tillverkare av flygplansstolar, allt från superlyxiga ”liggstolar” för förstaklasspassagerare till innovativa platssparande stolar i turistklass. De har hittills levererat över 800 000 passagerarstolar och har just öppnat en ny fabrik i Texas.

På senare år har underleverantörer till flygindustrin varit utsatta för mycket hård prispress, något som föranlett Weber Aircraft att se över sina tillverkningskostnader utan att tumma på sitt goda kvalitetsrykte. I sin nya USA-fabrik har man därför aktivt sökt de mest effektiva och flexibla lösningar som finns för att leva upp till sin nya filosofi om ”lean manufacturing”.

Läs mer...

Mastercam

Mastercam på twitter

Mastercam In honor of Memorial Day, our offices will be closed on Monday, May 28th.
fredag, 25 maj 2018 19:00
Mastercam Check out the latest Tips & Tricks video from Mastercam https://t.co/qDQy5Mx6dk
tisdag, 22 maj 2018 11:15
Mastercam Check out the latest Tips & Tricks video from Mastercam https://t.co/PA1o0t4L9R
tisdag, 15 maj 2018 11:15

Mastercam på Facebook

Från Mastercam Twitter

Mastercam In honor of Memorial Day, our offices will be closed on Monday, May 28th.
fredag, 25 maj 2018 19:00