Mastercam 2018 är släppt

Mastercam 2018 med fokus på effektivitet och snabbhet
Nu finns Mastercam 2018 även på svenska! Programversionen har fått en ny uppsättning programmeringsverktyg med fokus på snabbhet, automation och effektivitet för alla typer av bearbetningsjobb. Mastercam 2018 har fått nya 2D/3D fräsfunktioner, förbättringar av Design/CAD, kraftfull svarvning, Mill-Turn förbättringar och mycket mer.

  Filmer som går igenom de viktigaste nyheterna 

Fräsningsnyheter
Nu finns ämnesigenkänning även i borroperationer, som tar hänsyn till ämne både på topp och i botten. Finskären beräknas också med hänsyn till ämnesmodellen, vilket tillsammans ger en säkrare och mer optimerad verktygsbana. Arbetsgången för 3D höghastighetsbanor har effektiviserats och ger en ökad kontroll över var bearbetningen skall göras. Höghastighetsbanan Hybrid har nu “smoothing” kontroll som ger en ännu bättre finish.

smoothing

Mer om nyheterna i Mastercam Fräsning finns att läsa på whatsnew.mastercam.com.

Utökad Turning och Mill-Turn
Arbetar man i material som har lätt att få långa spånor, förhindrar Mastercams nya spånbrytningskontroll eventuella problem genom att man kan sätta längd- och tidskontroller på spånbrytningen. Mill-Turns maskindefinition innehåller komponenter för dubbdocka och pinol som är anpassade för just din maskin.

spanbrytning

Exklusivt i Mastercam
Som enda CAM-system stödjer Mastercam de nya Primeturningstrategierna från Sandvik. Operationerna ger automatiskt stöd för Sandvik Coromant CoroTurn® Prime inserts och PrimeTurning™ metod. PrimeTurning ger er en överlägsen materialavverkning, produktivitetsökning på över 50% och ökad livslängd på skäret i många material.

Mastercam PrimeTurning lo res

Nya CAD-verktyg för CAM-beredaren
Många CAD-modeller behöver justeras och/eller lagas innan de passar för CAM-beredning. Mastercam’s CAD-funktionalitet är utvecklad för CAM-operatören. Grafisk kontroll av svepnings- och rotationsvinkel förbättrar hur du kan skapa och förändra mer komplexa trådmodeller och primitiver. Med skuggad förhandsvisning blir det enklare att visualisera och se resultatet av en utbredning. Hålaxel-kommandot gör det lätt att arbeta med stora hålbilder, speciellt med matchande diametrar som man kan välja som grupper.

Fler nyheter i korthet:
• My Mastercam ger dig tillgång till din profil, Mastercam’s sociala mediers flöde, Mastercam Forum, och annan information som är bra att ha.
• Förenklad arbetsgång för hantering av plan, lager, analys, geometrihantering m.m.
• Förbättringar på Preparera-modell och Solidmodellering som t.ex. Ångra/Gör om i många steg på upp till 25 funktioner och fler möjligheter att kontrollera en solid svepning.
• Kollisionskontroll och Multiaxis frigång har fått ny design.
• Gemensam riktning har lagts till sidan Tool Axis Control för Multiaxis verktygsbanor och håller verktyget i en jämn lutningsvinkel för att minska verktygs- och maskinrörelsen.

Ännu fler nyheter om Mastercam 2018 finns på www.mastercam.com. och www.ameab.se

 

Mastercam första CAM-program att stödja unik Sandvikmetod

Som första CAM-system kommer årets version av Mastercam innehålla stöd för Sandvik Coromants unika PrimeTurning™. Det är resultatet av ett samarbete mellan Mastercam och Sandvik Coromant som gjort detta möjligt. Mastercam 2018 släpps i juni 2017 och kommer då att kunna skapa de nya verktygsvägarna.

En ny uppsättning svarvstrategier i årets Mastercamversion stödjer Sandvik Coromants CoroTurn® Prime skär- och PrimeTurning-teknik. De automatiserade strategierna förenklar programmeringen och ökar produktiviteten med 50-80 procent genom högre avverkningshastigheter och fördubblad livslängd på verktygen, jämfört med de skär som används idag.

Mastercam PrimeTurning lo res

Mastercams utvecklare har samarbetat med Sandvik Coromants tekniska specialister för att den patentsökta PrimeTurningmetoden skall kunna svarva i alla riktningar inom Mastercams standardprodukt. Dessa specialiserade strategier utnyttjar CoroTurn Prime fullt ut. Mastercam 2018 stöder såväl CoroTurn Prime A-skär för grovbearbetning, ytbearbetning och profilering, som B-skär för grovbearbetningsapplikationer. De nya verktygsbanorna ger höga produktivitetsvinster i material som ISO P stål, ISO M rostfritt stål, och ISO S värmebeständig superlegering (HRSA).

”Sandvik Coromant PrimeTurning™ och nya CoroTurn Prime-skär representerar en omvälvande utveckling av svarvning och vi är glada över att fått samarbeta med Sandvik Coromant för att bidra till denna innovation på marknaden. Vi är glada att våra användare kommer att vara några av de första att dra nytta av detta genombrott”, säger Meghan West, ordförande i CNC Software som utvecklar Mastercam.

”Det är inte så vanligt att verkligt innovativa lösningar presenteras inom den metallbearbetande industrin, men PrimeTurning™ är utan tvekan en sådan," säger Mia Pålsson, Senior Manager produktenhet svarvverktyg, Sandvik Coromant.PrimeTurning Mastercam lo res

”För att fullt ut kunna utnyttja metodens enorma potential krävs smart programmering. Vi är därför stolta över att arbeta tillsammans med CNC Software för att stöda våra gemensamma slutanvändare.”

Sandvik Coromant PrimeTurning™ kommer utan extra kostnad att ingå i Mastercam 2018, som är planerad att släppas i juni 2017.

 

  

# # # # #

 

AME
Sedan starten 1986 har AME AB varit distributör och återförsäljare av Mastercam i Sverige och Norge. Företaget är till hundra procent fokuserade på CAM vilket gör dem till en värdefull partner vare sig det gäller försäljning, support eller utbildning inom området.

CNC Software Inc.
CNC Software Inc har utvecklat Mastercam, världens populäraste CAD/CAM-system och tillhandahåller toppmoderna programvaruverktyg för CAD/CAM-tillverkning som uppfyller kundernas krav på lösningar för allt från enkla till komplicerade konstruktions- och bearbetningsproblem. Mastercam är världen mest använda CAD/CAM-progamvara, med över 211 000 installationer världen över (enligt CIMdata, Inc). Mastercam distribueras via ett globalt nätverk där över 400 återförsäljare som tillhandahåller programvarulösningar och utmärkta supporttjänster.

Stort intresse för Mastercam 2017

AME, mångårig distributör av Mastercam, bjöd sina kunder på en heldags introduktion av nyheterna i Mastercam 2017. Det skedde i form av en Roadshow på sex Mastercamtäta ställen i Mellansverige, och intresset var enormt stort.

Vad är det för skillnad på Mastercam 2017? Det var en fråga som 230 föranmälda kunder med uppdateringsavtal fick grundligt beskrivet på sex ställen i Mellansverige. Torbjörn Kvick på AME var mycket nöjd med det stora deltagarantalet:
20161026 110153

"Vi ville gärna visa hur mycket enklare Mastercam blivit att lära sig och att använda med den nya releasen. De tidigare versionerna innehöll också många effektiva funktioner, men tyvärr var det inte alla som hittade dem, och då är de förstås inte till någon nytta. Det har man ändrat på nu i Mastercam 2017 och samlat allt som rör varje arbetsmoment under gemensamma flikar. Efter max 2 dagars introduktion är man fullt produktiv med sitt nya arbetsredskap, och dessutom betydligt effektivare tack vare det nya användargränssnittet som innebär snabbare arbetsflöden," säger Kvick.

Det nya användargränssnittet med flikar är ett exempel på hur effektiviteten i nya releasen förbättrats. Andra exempel är att 5-axllig simultanfräsning blivit betydligt enklare så att även oerfarna användare snabbt kan bli produktiva, och att Mastercam 2017 helt stödjer ssenaste Windows-standard, till exempel genom att när man markerar och kopierar något i sitt dokkument följer hela formatteringen med i urklippet. Antalet maskiner som stöds av Mill-turn-modulen har också blivit betydligt fler.

Några röster från deltagarna

Ted Rutgersson, MT Mekaniska, Orust: DSC0560
"Jag har inte hunnit börja arbeta med den nya versionen ännu men har ju förstått att det kommer att bli mycket lättare att hitta de funktioner man behöver och slipper slösa tid på att leta. Det betyder mycket för effektiviteten." Ted är mycket teknikintresserad och tar gärna till sig ny teknisk utveckling, så han är inte det minsta orolig för att övergången till årets Mastercamversion kommer att bli svår.

Mathilda Gustavsson, SSPA Sweden AB, Göteborg:Mathilda-Gustavsson-SSPA
"Jag har arbetat med Mastercam sedan 2008 och följt med i alla uppgraderingar. Av det jag hört hittills om 2017 års release är möjligheten att enkelt importera ytor genom dra-och-släpp något som jag kommer att få stor nytta av. Det gör att det momentet, som tidigare var ganska omständligt, går betydligt snabbare. Jag är också imponerad av att man nu kan borra hål automatiskt och slipper välja ett plan för varje hål." SSPA Sweden AB är det företag som när det var statligt hette Statens Skeppsprovningsanstalt.

Ingvar Karlsson, Brogren Industries, Älvängen:Ingvar-Karlsson-Brogren-Industries
"Jag uppskattar att man förenklat många moment i Mastercam 2017. För min del är särskilt förenklingarna för 5-axlig beredning viktiga. Användargränssnittet har underlättat att hitta det man behöver snabbt tack vare att det blivit Windowsbaserat och man slipper en massa onödiga klick för att komma fram." Brogren Industries har ca 100 anställda och hette förut LB Mekniska.

Mastercam

Mastercam på twitter

Mastercam Don't miss your chance to qualify for Wildest Parts IMTS! Open to teachers and students https://t.co/08xfRLJu5X https://t.co/Y2MROrFOfm
About 5 hours ago
Mastercam Skateboards and Science at IMTS 2018: https://t.co/JWTumKqoTd via @YouTube
onsdag, 20 juni 2018 14:45
Mastercam Attention teachers and students! Register your part today for a chance to win cash and prizes in this year's Wildes… https://t.co/DGzThnNIW1
tisdag, 19 juni 2018 15:04

Mastercam på Facebook

Från Mastercam Twitter

Mastercam Don't miss your chance to qualify for Wildest Parts IMTS! Open to teachers and students https://t.co/08xfRLJu5X https://t.co/Y2MROrFOfm
About 5 hours ago